Serveis externs -Formacions

FORMACIONS – SUPERVISIONS – TALLERS

FORMANT EN TRAUMA, EN FERTILITAT i EN INFERTILITAT+TRAUMA …

Àrea TRAUMA & VINCLE

Col·laboro amb entitats com Col·legis oficials, Centres hospitalaris, Associacions, Empreses de formació, Fundacions i altres institucions amb la voluntat de transmetre i divulgar el coneixement relacionat amb les questions traumàtiques i les seves seqüel·les a la ment i a l’organisme del ser humà afectat.

 • Formacions
 • Conferències
 • Taules rodones
Àrea DISFUNCIONS REPRODUCTIVES
IMG-20170701-WA0017
 • Formació Trauma i disfuncions reproductives
 • Formació Infertilitat i EMDR
 • Formació L’enfocament EMDR en (In)Fertilitat
 • Assessorament i/o formació a psicòlegs, metges i centres de reproducció humana assistida Com gestionar el trauma dels pacients de TRA?
 • Supervisions a professionals de la salut mental -presencials/online-, -individual/grupal.

 

El taller TALLER: RESOLENT EL DOLOR A LA FERTILITAT- Una visió teòrica-pràctica d’abordadge del trauma reproductiu és un projecte que ja compte amb un temps de maduresa i s’està portant a terme en diferents institucions.

awaiting-19026_640

Aquest Taller formatiu va néixer amb la  voluntat de que las interessades -ho escric en femení perquè en les edicions efectuades fins la data, un 98% de l’assistència han estat dones- tinguin una mostra, una visió prèvia del que suposa la formació completa a l’àrea que connecta Fertilitat i Trauma que està enfocada fins ara  amb dues línies de treball: una connectant aquest tema amb l’abordadge EMDR oferint “L’ENFOCAMENT EMDR A LA (IN)FERTILITAT” i l’altra via “Especialista en DISFUNCIONS REPRODUCTIVES des de l’òptica del TRAUMA PSICOLÒGIC” en la que s’aprofundeix en els mecanismes del vincle i del trauma i  les qüestions de fertilitat.

 A l’actualitat, el col·lectiu de pacients amb disfuncions reproductives que acudeix a les nostres consultes va incrementant en nombre i en urgència. La professional de la psicologia precisa estar actualitzada en relació a les demandes que la població efectua. En el cas del trauma reproductiu és fonamental que pugui ser detectat i correctament abordat.

En aquest taller “RESOLENT EL DOLOR A LA FERTILITAT- Una visió teòrica/pràctica d’abordatge del trauma reproductiu” es pretén donar resposta a aquesta necessitat professional propiciant un espai de reflexió i de treball terapèutic.

Com a objectius generals, aquest taller de 4h. -a l’actualitat en format online- proposa una introducció teòrica i pràctica dels aspectes psicològics de les disfuncions reproductives des de la perspectiva del trauma.

Més concretament, els objectius específics que es pretén són, entre d’altres:

 1. Analitzar, en funció del perfil que la pacient presenta, els diversos efectes que les tècniques de reproducció assistida poden generar en la seva psique.
 2. Reflexionar en relació a l’abast del factor trauma a l’àrea de la fertilitat.
 3. A través de l’exposició i el desenvolupament de casos clínics s’arribarà a la comprensió i integració del model teòric proposat.

 

Referent al seu contingut, s’enfoquen aspectes com:

• Tècniques de Reproducció Assistida i Psicologia. Evolucionant.
• Tipologies i perfils de pacients davant les disfuncions reproductives
• La ruptura a la Fertilitat: dolor, dol i trauma.
• El paradigma de les 3R a la Reproducció humana
• Model: Factor Trauma emocional i Reproducció Humana Assistida
• Abordatge del trauma reproductiu i EMDR
• Presentació i desenvolupament de casos clínics il·lustratius

 

El format  d’aquest taller de 4h.-de moment online- està enfocat per poder compartir i  exposar dubtes, comentaris… per tant es recomana que presenti un aforament reduït, en grups petits i amb interessos comuns. Si estàs interessada en el taller o en la formació com assistent i/o organitzadora pots contactar-me i enviar un e-mail a info@isabelcoch.com

 

Sento un enorme agraïment a la vida i a cadascuna de les pacients que han arribat i arriba a la meva consulta buscant ser mare i que, en els meus inicis, van despertar en mi la necessitat de saber més per poder ajudar més i millor.

A la meva experiència com a consultora EMDR li vaig poder sumar els coneixements brindats pel Màster en Estudis de la diferència sexual (DUODA Universitat de Barcelona) que em van aportar visió de gènere i conseqüentment em va portar a poder contemplar la realitat psicològica de la dona des d’un angle alhora profund i ampli -Des d’aquí, destaco la gran tasca que han efectuat i segueixen Maria-Milagros Rivera Garreta i totes les companyes que entreteixeixen DUODA-. Sense cap dubte, tot aquest saber em va ajudar a crear una base amable, sòlida, amorosa i confortable on poder assentar el coneixement del Màster en Infertilitat: aspectes psicosocials, metges i legals (Universitat de València & IVI) que em va aportar la visió més mèdica-científica.

Així que avui dia em presento com un sumatori de tots aquests passos caminats i que constitueixen bona part del meu camí. Una sendera orientada per l’enfocament compassiu que m’ha brindat la proximitat a la psicologia de caire budista i que sense cap dubte em permet sovint entrar en aquest vagal ventral del que tant ens parla Stephen Porges.

 Àrea EMDR
 • Formacions centrades en l’aplicació de l’enfocament EMDR dins del camp de les disfuncions reproduvctives
 • Supervisions a terapeutes EMDR (presencials/online, individual o grupal)
  • Supervisió bàsica: revisió del protocol bàsic
  • Supervisió bàsica: conceptualització bàsica de casos
  • Supervisió avançada: conceptualització avançada de casos
  • Seminaris especialitzats.
Àrea SEMINARIS – TALLERS – TROBADES DE TREBALL PRÀCTIC

Aquestes trobades estan adreçades a diferents tipus de col·lectius:

 1. professionals de la salut mental
 2. professionals d’altres àrees interessats pels temes proposats
 3. pacients que desitgen poder interioritzar amb un treball compartit/intensiu/presencial

meeting-594091_640

 • Mindfulness o consciència plena.
 • L’endometri en calma. Mindfulness i fertilitat.
 • El llegat emocional. Mindfulness i consciència generacional.

 

*Interessades en organitzar events formatius: contacte via info@isabelcoch.com